WANDA JINHAI LAKE HOTEL

SHANGHAI, CHINA

This project proposes a unique experience for the new found areas of Shanghai. The objective of our concept was to integrate the site with the building.

Inspiration stemmed from the concept of Chinese Calligraphy, the stroke of a brush with its ink dripping in the water. Our site is merely a piece of art and we plan to leave our mark via our architecture which is painted on the site following the lines and the movement of the surrounding context. 

Considering the site as a piece of art, and that the building would be located in the center of Jinhai lake, the iconic architecture will be an extension of the existing Fish shaped lake Tail. Surrounded by water the architecture will bring a unique experience to the guest and a new landmark point to be recognised by locals and visitors.   

The architecture is an extension of the landscape - green roofs are connected on the different levels as an expansion of the plaza. The architecture and landscape are connected by the same language offering a unique picturesque experience.


+

+

+

+

+

+