link perth

perth, australia

Occupying levels 11 and 12 (approx. 3,200m2) of the iconic Perth QV1 building, designed by the late Harry Seidler, the dynamic floor plate and panoramic views across the city, parks and river presented an exciting architectural foundation.

Level 12, Link Group clients are welcomed into a lobby and reception space, extending to a client meeting zone and secondary waiting lounge. Work areas adopt an open plan solution to encourage visual connectivity across the business and allow for areas of open meeting and collaboration. Circulation paths and built forms are strategically set back off the glazing line, giving way to a light filled working environment with expansive views. Open satellite meeting areas sit amongst the workstations, while lightweight, open frame meeting modules position themselves at the wings of the work floor. 

Breakouts provided on each floor & which encourage a healthy internal culture, offering alternative places to work & perform ad-hoc meetings.

Building upon health and wellbeing, natural light plays an important role. Transparent screening elements within the design dissolved barriers and encourage the cross transfer of light between spaces. The design ensures that the glazing perimeter remained unencumbered by built form where possible, offering light filled work floors, giving staff the best seats in the house! 

Continuing the success of the environmental graphics language completed in Collins Square, Melbourne, and reinforcing Link’s brand vision of being connected and dynamic, the graphic language was adapted to the new Perth office.

+

+

+

+

+

+

+

+

+

+

+

+