Mimco

RICHMOND, VIC

When asked by Mimco to re-adapt an existing GroupGSA + Artillery designed fitout, in the iconic Richmond Powerstation, we jumped at the chance to assist. 

The space is heritage listed and as such, design complexity results. This was true in Mimco’s case, where a non-heritage listed staircase was in-filled to create more floor space. The former staircase zone became a multi-purpose meeting facility. The meeting facility is free standing and does not affect the existing perimeter structure including the large arched and round windows. Steel and engineering were incorporated to mitigate heritage impacts.

Previously designed meeting rooms were re-purposed to house range rooms, an office and a mockshop. These meeting rooms were sensitively clamped rather than screwed into the existing, heritage listed steelwork.

The open plan floor needed to provide a rich variety of worksettings, from desk positions, to collaborative benches and a jewellery construction table. Custom joinery was specifically designed to house the accessories that Mimco is well known for e.g. sunglasses and jewellery. 

An abundance of natural light in the space creates a comfortable working environment. In addition, workplace wellness is enhanced by plants, and private pockets created by storage, desking positions and furniture layout.

David Bromely panels are proudly housed in the meeting room zone.

+

+

+

+

+

+

+

+

+