NEWINGTON COLLEGE

STANMORE, NSW

As part of its 150th year celebrations, Newington College implemented a number of campus upgrade projects including a new central quadrangle. A broader campus masterplan also responded to an ever-increasing student population, the changing needs of the school and ageing facilities and reflecst the College’s values and future visions. The creation of the new quadrangle provides a central hub for the school and is used by students for gathering and activities. The design incorporates a copse of Ash trees anchoring a large, paved courtyard with linear seating and banded paving. A low, long existing sandstone block wall frames one side of the quadrangle and supports a raised terrace seating and planting area. The wall is a remnant of previous development and traces the footprint of the un-built Founder’s Wing building.

+

+

+

+

+

+

+

+

+

+