WILSONS

SYDNEY, NSW

Wilson HTM’s new brand identity of ‘Wilsons’ and the relocation to Governor Macquarie Tower was strategic. It signified a fresh start to a central location that is easily accessible to their Clients. 

Critical success factors were to create a space that would improve Wilsons’ level of client service, enable increased collaboration for a creative culture, allow for flexible desking, maximise space efficiencies with well considered spatial planning, provide a positive working environment with operational efficiency and a non-conformist environment to bring the client and Wilsons together. It was also an opportunity to portray to staff that Wilsons is different to their major competitors.

The design response was to create a boutique hotel experience, a place to welcome visitors in a warm friendly environment, a non corporate approach. The reception desk is visually recessive rather than imposing - a walnut and bronze clad table. Visitors are led into a lounge area with adjoining bar and a sweeping view of the harbour out to the heads. The lounge is where Clients connect professionally with Wilsons in a less formal setting. This is supported by adjoining more formal, professional meeting spaces.

The working space is open plan supported with small meeting rooms and collaborative seating that enables ad hoc confidential and shared conversations. The staff are a young demographic, many of whom cycle into work. Provision of lockers freed up valuable space at the desk.

The new workplace effectively enhances collaboration, provides the ability to promote and reinforce teamwork, projects to staff and Clients the appropriate image and provides a progressive and comfortable work environment that attracts and retains the best people.

+

+

+

+

+

+

+

+

+

+