WOODLEA SPORTING PAVILION

ROCKBANK, VIC

An exercise in simplicity: Two rectangular wings with simple skillion rooves house the change rooms and essential sporting pavilion facilities and are positioned to directly address the two ovals, while creating a welcoming gesture on the entry side. External walls to the wings on the entry side are concrete tilt-up panels for efficiency and robustness and are treated as a canvas for a landscape graphic, giving a unique identity to the facility. These solid wings sit in counterpoint to the highly transparent social space that joins and reconciles the geometry of the wings. 

Functionality, robustness, flexibility and future proofing have been woven into this design which responds to the landscape and the required sporting program with a simple elegance.

+

+