Taree Police Station

  • Architecture
  • Landscape Architecture
  • Interior Design
  • Sydney

Located on a large parcel of land on the outskirts of the Taree CBD, Taree Police Station is part of the creation of a revitalised ‘Justice Precinct’ and Civic Centre close to the Taree historic neighbourhood.

Situated along Albert Street, the police station is on the edge of what is essentilly a residential zone within the ‘Albert Street Heriatge Conservation Area’.

The Group
Client: NSW Police Property Group
Studios: Sydney, Australia
Key Facts:
  • 2,700 sqm
  • $16m
The Team:

While the station is predominantly low in form to the Civic street frontage, the sheltered entry canopy shifts the scale of the facility from domestic to Civic and the concept is largely responsive to its locality in the regional Manning area, From there, a lightweight form rises, lifted off the ground, highlighting the presence of the building in its environment.

The facade is structured, organised and transparent creating a sheath that cinches the functionality of the building with an air of nobility.

The new facility provides NSW Police with a strong community presence and continued link to the Justice Precinct.

Get in touch

Janine Graves Associate Director

Janine is an Associate Director with over 18 years’ experience in architectural practice, both in Australia and the UK.

Email Phone