ENMORE TAFE

ENMORE, NSW

The building is oriented to enclose the existing activity courtyard and to provide maximum interaction with Block F building. The activity courtyard provides an outdoor learning environment and visually connects the TAFE campus with the adjacent park. 

A landscaped buffer separates the new building and the existing staff car-park. Classrooms have been provided with operable partitions and high ceilings for maximum flexibility of use. 

Wide roof overhang shades the outdoor circulation area towards North. Only high level windows have been provided at Northern façade to minimise solar heat gain and let in indirect sunlight. Storage areas have been organised towards the Northern side of the building so as to minimise solar heat gain. 

Glazing towards the Southern façade adjacent to the landscaped zone has been maximised for maximum daylighting. 

Building envelope has been acoustically treated including use of double glazing to minimise aircraft noise as the campus is situated under flight path.

Energy efficient lighting and appliances and  water efficient plumbing fixtures have been used in the building. Solar water heaters have been used in the design.

+

+

+

+

+

+

+

+